Matbröd

Amerikanska örtbröd

Posted by matfarbron on 11th September 2011 in Uncategorized

12 bröd

25 g jäst 
50 g smör eller margarin 
2 1/2 dl mjölk 
1/2 tsk salt 
ca 6 dl vetemjöl Special

Fyllning: 
1/2 dl (ca 50 g) pesto från burk eller 2-3 msk olivolja + 1-2 msk torkad örtagårdskrydda

Pensling: 
ägg

Smula ner jästen i matberedarens skål. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37 grader). Häll degspadet över jästen. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Starta maskinen och kör tills en smidig deg bildas. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en stor fyrkantig kaka cirka 40×40 cm. Bred ett jämnt lager pesto ovanpå, eller pensla degen med olja och strö på rikligt med örtkrydda. Skär degen i cirka 8 cm breda remsor. Lägg dem ovanpå varandra. Skär 12 jämnstora bitar och tryck försiktigt samman dem i ena kanten. Placera dem stående med den klämda kanten nedåt i en oljepenslad muffinsplåt eller i lösa muffinsformar. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 45 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i 225 graders ugnsvärme, cirka 12 minuter. 
Servera helst bröden lite ljumma

11 september 2011


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept