Bak

Knaprig äppelkaka med mandelmjöl



0, 75 dl grädde
0, 75 dl mjölk
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
2 äpplen
3½ dl vetemjöl
1½ dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g mandelsplitter

Koka upp gräddmjölken och lägg ner smöret så det smälter. Vispa socker och ägg fluffigt i en bunke. Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor.
Blanda vete- och mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker tillsammans med det smälta smöret och gräddmjölken. Blanda ordentligt till en jämn och len smet, och häll över i en springform.
Placera ut klyftorna i formen längs med sidorna och strö över mandelsplitter över hela kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter. Om kakan börjar mörkna så täck den med bakplåtspapper så inte toppen blir bränd.


05 november 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept