Bak

Foccacia i långpanna italienskt bröd




50 gram jäst
6 dl mjölk
1,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
4 dl durumvetemjöl
1 liter vetemjöl
Olivolja att pensla foccacian och långpannan med


ATT STRÖ ÖVER FOCCACIA:
Gourmetsalt
Torkad eller färsk rosmarin
Soltorkade tomater, goda oliver, fetaost

1.Värm mjölken till fingervarm 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt lite mjölk och rör tills jästen löst sig.
2.Tillsätt mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg.
3.Jäs foccaciadegen i 40 minuter under kökshandduk.
4.Pensla en långpanna med olivolja. Arbeta ihop foccaciadegen i bunken och häll foccaciadegen direkt i långpannan samt tryck ut foccacian jämt så att degen täcker långpannan. Låt jäsa övertäckt med handduk i 30 minuter. Pensla foccacian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck om du vill ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där. Jäs i 10 minuter till.
5.Sätt ugnen på 200 grader.
6.Baka foccacian i nedre ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg.



07 januari 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept