Bak

Dinkelfrallor

16 st.

 

 

50 g jäst

4 dl ljummet vatten 37°

250 g KESO® cottage cheese

4 msk Arla® Smör-&rapsolja

2 tsk salt

2 msk brödsirap

5 dl dinkel fullkornsmjöl

6–7 dl vetemjöl special

2 dl pumpakärnor

 

 

Baka fina frallor till frukost. Vackra och goda med pumpafrön på och extra saftiga blir frallorna av cottage cheese.
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt cottage cheese, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.

 



12 mars 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept