Bak

 

Nattjästa frukostfrallor

12 st

¼ paket jäst, ca 13 g
4 dl kallt vatten
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 ½ tsk salt
100 g finriven Wästgöta Kloster® svart
9 dl siktat dinkelmjöl

Dag 1:
Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, hälften av osten och mjölet. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natten. Spara resterande ost till utbakning.

Dag 2:

Sätt ugnen på 250°. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler.


27 april 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept