Bak

 

  Underbart italienskt bröd


2 limpor

50 g jäst, ej torrjäst
8 dl kallt vatten
1 msk salt
1/2 dl olivolja
1260 g l vetemjöl

Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja.
Arbeta in mjölet till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs i 2 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen i två delar som sedan delas i 3 delar.
Fläta dem till två flätor.
Smörj två avlånga brödformar och lägg i flätorna i dessa. Jäs i ytterligare 45 minuter. Sätt ugnen på 250º.
Grädda i 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i 15 minuter till.



05 december 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept