Bak

Brytbröd med havre och råg

 


1 långpannebröd

1/2 paket jäst (ā 25 g)
7 1/2 dl kallt vatten
3 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 dl linfrön
1 dl havregryn
6 dl rågsikt
480 g (ca 8 d)l vetemjöl special
1 1/2 dl solrosfrön

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Blanda till en kladdig deg.
Häll degen i en smord långpanna. Strö över solrosfröna. Ställ i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 200°C. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd).
Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.
 



29 december 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept