Bak

 

Långpannebröd med morötter och frön



5 dl vatten fingervarmt
50 gram jäst
100 gram smält smör,
2 stora, finrivna morötter,
1 tsk salt
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
8 dl dinkelmjöl
2 dl pumpafrön, eller andra frön

Värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen. Blanda väl och låt jäsa ca 40 minuter.
Knåda degen lätt och dela den i ca 15 lika stora bitar. Rulla små runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåtspapper. Strö lite frön ovanpå. Låt jäsa 45 minuter.
Grädda mitt i ugn, 175 grader i 20 minuter.

 



13 mars 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept