Bak

 Morotskaka




2 stora ägg
3 dl strösocker
1 ⁄2 dl neutral olja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 ⁄2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 ⁄2 tsk salt
300 g skalade morötter ( 5 dl fint rivet)
1 1 ⁄2 dl kokos

Cream Cheese Frosting
100 g rumsvarmt smör,
200 g cream cheese
4 dl siktat florsocker ev. lite rivet citronskal

Tips: smaksätt gärna frostingen med lite rivet citron- eller limeskal, vanilj eller toppa med nötter. Jag älskar att ha i pecannötter i min kaka, men med tanke på kokosen så brukar jag avstå. Antingen eller säger jag.

Sätt ugnen på 175 grader.
Täck botten av en springform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min. Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj.
Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är.
 



08 oktober 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept