Bak

 Brytbröd









50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1½ tsk salt
250 g Kesella lätt
14 dl vetemjöl (840 g)

Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader, häll det över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs degen under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten.
Skåra degen i rutor med en kniv och låt jäsa ytterligare cirka 20 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt svalna under en bakduk.
Bryt brödet i bitar och servera, eller ställ fram hela brödet och låt var och en bryta från det.



10 november 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept