Bak

Tekakor med havregryn










10 st

150 g Smör
5 dl (500g) Mjölk
1½ tsk Salt
1 msk Sirap, ljus
4 dl (120g) Havregryn
¼ pkt KronJäst för matbröd, färsk (12½ g)
8-9 dl (500g) Vetemjöl

Smält smöret och rör ner mjölk, salt, sirap och havregryn. Låt stå och svälla i en kvart.
Smula ner jästen och arbeta samman, tillsätt sedan mjölet till en ganska lös deg.
Jäs under handduk till dubbel storlek, minst 1 timme.
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 10 delar.
Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och låt dem sedan jäsa ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225°C.
Gräda i cirka 10 minuter



11 november 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept