Bak

Morotsbullar










ca 30 st

5 dl ljummen mjölk
50 g jäst
2 msk olja
2 dl kesella
1½ tsk salt
2 stora finrivna morötter
6 dl (360 g) fyra sädesslag
ca 8 d (480 g)l lantvetemjöl

Ugn: 250°


Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, kesella, salt och morötter.
Arbeta in 4 sädesslag och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och låt den jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulle, som skärs i bitar.
Lägg dessa på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. Bullarna går bra att frysa.


 



09 januari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept