Bak

Matiga äppelmuffins med solroskärnor

 


12 stycken

25 g färsk jäst (ā 50 g)
3 dl vatten (37 grader)
1/2 dl flytande margarin
1 dl rågflingor
1/2 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrö
1 tsk salt
1 tärnat äpple
1/2 dl brödsirap eller ljus sirap
7 1/2 dl vetemjöl special (7 1/2 dl = ca 330 g)

Pensling:
Vatten
Solroskärnor

Ostcrčme
Riven mager ost
Kesella
Salt
Peppar



Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner margarin, rågflingor, vetekli, solroskärnor, linfrö och salt. Låt svälla ca 10 minuter.
Tillsätt äppeltärningarna, sirap och vetemjölet, arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Sätt 12 amerikanska muffinsformar medium på en plåt (för 12 stycken). Fördela degen i formarna. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla med vatten och strö på solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Servera dem med en ostcrčme.
 



15 januari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept