Bak

Anisbröd



50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl Milda flytande margarin, (eller 50 g Milda i folie)
1 ½ tsk salt
3 tsk anisfrön, stötta
13 dl vetemjöl special, (780 g)
Vatten till pensling

Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt.
Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 6 delar. Forma till bollar som kavlas ut med lätt hand till tjocka rundlar, ca 1 cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspapper klädd plåt. Platta till dem lite med handen. Skär ett kryss i mitten med en vass kniv halvvägs genom degen. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk.
Pensla dem med vatten och strö på anisfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 25 minuter.


 



27 februari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept