Bak

Korintkakor med citron
 





ca 50 st

4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl korinter
Skal av 1 citron
150 g rumstempererat smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk

Till utbakning
ca 2 dl strösocker

Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och korinter i en bunke. Riv citronskalet och blanda ner det.
Blanda ner matfettet, grädden och mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta upp den på en bänk och dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en rulle ca 25 cm lång. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylen så att de går lätt att skära.
Sätt ugnen på 225°C.
Utbakning: Häll sockret på en tallrik. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i sockret och tryck ut den till en tunn kaka ca 8 cm i diameter. Vänd i sockret.
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt kallna på galler.
 



20 april 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept