Bak


Gammeldags pepparkaka
 






100 g Norrmejerier Smör
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
1 dl fast lingonsylt
3 dl vetemjöl (180 g)
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
Häll den i en smörd och bröad, avlång bakform,1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC, 50 - 60 min. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt.
Servera med fördel den skivade pepparkakan med vispad grädde och lingonsyl

 



26 april 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept