Bak


 Choklad- och kokosruta med apelsin
 








Kaka
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
1 apelsin
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker

Kokostopping
125 g smör
1 dl mörk sirap
1 dl färskpressad apelsinsaft
2 dl strösocker
6 dl kokos

Sätt ugnen på 200°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 30 bitar).
Kaka: Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vänd ner apelsinskalet.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
 

Kokostopping:
Smält smöret i en vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt koka ca 5 minuter.
Bred ut blandningen jämnt över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.
Låt kakan svalna lite och skär i rutor.

Tips
Om man vill kan man grädda i två runda formar (för 30 bitar)



15 maj 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept