Bak


  Saffransscones
 

6 st

2 dl mjölk (3%)
2 påsar saffran (1 g till 6 scones)
7 1/2 dl vetemjöl 7 1/2 dl motsvarar 450 g)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl rörsocker
125 g kallt smör
1 ägg

Till pensling
Uppvispat äggM
Mandelspån
Rörsocker


Sätt ugnen på 250 °C.
Koka upp mjölken med saffranet i en kastrull. Låt svalna till ljummet.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och rörsocker i en bunke.
Skär smöret i tärningar och nyp ihop med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och saffransmjölken. Blanda hastigt ihop till en deg.
Dela degen i 6 bitar (för 6 port) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Forma till runda bullar med lätt mjölade händer. Alternativt dela degen i 2 delar och platta ut till 2 tekakor.
Skär ett kryss över kakorna och nagga med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg. Strö över mandelspån och rörsocker.
Grädda i mitten av ugnen tills sconesen fått fin, gyllene färg, 15- 20 minuter. Ta ut och låt svalna något före servering.



04 juni 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept