Bak


Knäckflarn med choklad
 

50 - 60 st

50 gram smör
4 msk sirap
4 msk mjölk
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 gram mörk choklad

Sätt ugn på 200 grader.
Värm och smält smör med sirap. Koka en minut under omrörning.
Blanda ner mjölk, socker, vetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla minst 10 minuter.
Klicka ut teskeds-stora klickar med några cm mellanrum på bakplåtspapper. Förslagsvis i 2x4 rader.
Grädda knäckflarnen i cirka 7 minuter eller tills de fått färg.
Låt dem svalna på plåten. Vill du ha den runda lägger du dem omlott vikta över något runt som exempelvis en kavel eller kvastskaft innan de svalnat helt.
Bryt choklad i bitar och smält i mikro eller en kastrull. Pensla ena sidan med choklad och lägg ihop två och två.
Lägg upp knäckflarnen på bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
 



29 juli 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept