Bak


 

 

 Äggfria cookies






30 st

2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljpulver
1 krm flingsalt
100 g mjölkfritt margarin
1 dl brun farin
3 msk spad från 1 förp. kokta kikärter
100 g hackad mörk choklad


Sätt ugnen på 200°C.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och flingsalt i en bunke. Ställ åt sidan.
Vispa margarin och farinsocker fluffigt med elvisp. Blanda ner kikärtsspadet och den hackade chokladen. Vänd ner mjölblandningen.
Rulla 30 små bollar med mjölade händer och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Platta till kakorna lite och grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
Låt svalna och njut.


 



14 september 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept