Bak


 


 

 


Citron- och vallmosockerkaka


 






175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
4 ägg
2 msk finrivet citronskal (endast det gula)
1 dl pressad citronsaft
5 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
4 msk vallmofrö
2 tsk bakpulver

Till servering:
3 dl vispgrädde
250 g färska bär

Ugnstemperatur 175º

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser tillsammans med 2 msk vallmofrön i en skål och rör sedan ner i smeten.
Smöra och strö 2 msk vallmofrön i en kakform, ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 35–40 min. Servera med vispad grädde och bär.

 



30 april 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept