Bak



Polkafudge


 



20 st

100 g ljus mjölkchoklad
100 g mörk choklad (70 %)
1 msk smör (1 msk motsvarar 15 g)
1/2 burk, söt kondenserad mjölk (ā 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl polkagrisar (1 dl karameller motsvarar ca 100 g)
1 dl minimarshmallows

Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.
Hacka eller mortla polkagrisarna. Vänd ner 2/3 av polkagrisarna i smeten tillsammans med marshmallows.
Bred ut smeten i en folieform, ca 10x15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av polkagrisarna.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.
Starta timer



29 juni 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept