DESSERTER

 

Kanelvåfflor med äppelgrädde

 

4 pers.

75 g margarin eller smör 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 msk socker 
1 msk malt kanel 
1 krm salt 
2 dl mjölk

Äppelgrädde: 
2 dl vispgrädde 
1/2 dl äppelmos 
1 rött äpple

Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker, kanel och salt i en skål. Tillsätt mjölk, vatten och det avsvalnade matfettet och vispa till en klimpfri smet. 
Grädda våfflor av smeten i varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler. 
Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Blanda i äppelmoset. Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i små, fina tärningar. Blanda ner äppeltärningarna i grädden. 
Servera de nygräddade våfflorna med äppelgrädden till.

 

fredag, 07 oktober 2011

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept