DESSERTER

 

 

 Äppelpizza med Kolasås

 


6 port.

1 kyld smördeg, ca 400 g
50 g Smör
4 syrliga svenska äpplen
½ dl råsocker
2 msk plockad rosmarin

Kolasås:
2 dl Arla® vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk hackad färsk ingefära
50 g Smör, kylskåpskallt


Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna. Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kolasås:
Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering. Servera med vaniljglass.


måndag, 10 oktober 2016

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept