DESSERTER

 

 

Apelsinfromage med chokladcrunch

 


4 port.



Saft och skal från 1 apelsin,
2 ägg
2 dl vispgrädde
¾ dl socker
5 gelatinblad (eller 2 ½ tsk gelatinpulver + 2 ½ msk vatten)

Chokladcrunch:
50 g smör, rumstempererat
1 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
½ dl havregryn
½ dl socker
¹∕³ tsk havssalt

Garnering:
1 apelsin, tärnad

Tvätta apelsinen och riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och smält på svag värme i kastrull med lite apelsinsaft.
Dela äggen i vitor och gulor och börja med att vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden och sedan gulor och socker fluffigt.
Blanda äggulesmeten med apelsinskal och saft samt avsvalnat gelatin. Vänd ner grädden och sist äggvitefluffet. Häll upp i fina skålar eller glas och ställ in i kylskåpet.

Crunch:
Arbeta ihop till en smulig deg och strö ut på en plåt. Baka av i ugn på 200° tills den är krispig, låt svalna.
Toppa fromagen med lite tärnad apelsin och crunch.


måndag, 17 oktober 2016

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept