DESSERTER

 

 

Vanilla & chocolate med saltrostade mandlar och varm chokladsås

 


4 port.


1 ägg
2 dl skållade mandlar
1 - 2 tsk havssalt
3 dl standardmjölk
70 g honung
280 g mörk choklad (55%)
Vanilla & chocolate med saltrostade mandlar och varm chokladsås anilj- och chokladglass (gärna Carte d´Or Amaretto)

Knäck ett ägg och häll lite äggvita över mandlarna (tunt lager). Strö sedan på lite fint havssalt, rosta i ugnen på 180°c i ca 5-7 min. Tag ut och låt svalna.
Häll mjölk och honung i en kastrull och koka upp. Häll 1/3 av honungsmjölken över den mörka chokladen och rör samman med en slickepott. Tillsätt resterande mjölk pö om pö.
Skopa upp glassen på en bädd av rostade mandlar. Ringla över såsen och servera medan den fortfarande är varm.

 


lördag, 05 november 2016

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept