DESSERTER

 

 

 

Äppelsmulpaj



1 kg äpplen (ca 6 stycken)
½ citron, saften
3/4 dl socker
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1½ dl socker
125 g Milda mat- och bakmargarin eller
1 1/4 dl Milda flytande margarin
1 msk flytande margarin till formen
Milda Vaniljvisp, till servering

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm). Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel.
Lägg ner mjöl, socker och margarin i en bunke, blanda ingredienserna till en smulig deg. Strö smuldegen ovanpå äpplena.
Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har en fin gyllene färg.
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Vispa upp dem var för sig och vänd sedan ihop dem lite slarvigt.

 


måndag, 28 november 2016

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept