DESSERTER

 

 

 

 Apelsin- och limepaj







200 g digestivekex
100 g Milda mat- och bakmargarin
4 ägg
11/4 dl strösocker
2½ dl Milda Fraiche
1 stor apelsin eller
2 små apelsiner
1 citron
1 lime
Florsocker

Sätt ugnen på 175°C. Krossa eller mixa sönder kexen. Smält margarinet, häll det över kexsmulorna och blanda ihop till en fast massa.
Klä en pajform (25-26 cm i diameter) med kexblandningen. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 5 minuter.
Vispa lätt ihop ägg, strösocker och Milda Fraiche. Skölj citrusfrukterna i varmt vatten. Tilllsätt rivet skal och saft från apelsin, lime och citronen. Rör fyllningen slät och häll den i pajskalet.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt pajen svalna. Sikta lite florsocker över innan servering.

 


onsdag, 11 januari 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept