DESSERTER

 

Äppelkompott med havrefras



4 portioner.

Äppelkompott:
6 röda äpplen
1/2 dl vatten
1 tsk äkta vaniljpulver eller en uppslitsad vaniljstång
1/2 dl strösocker
2 msk honung

Havrefras:
4 msk smör
4 dl havregryn
2 msk socker

Äppelkompott:
Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Lägg äpplen, vatten, vanilj, socker och honung i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt kompotten sjuda i cirka 8 – 10 minuter.

Havrefras:
Smält smör i en stekpanna, tillsätt havregryn och socker och fräs det i pannan tills det tagit färg. Rör om då och då.

Servera kompotten med havrefras och vispad grädde.


måndag, 05 juni 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept