DESSERTER

 


Äppelflan med mandelmassa och saffran



6 portioner.
 
1 rulle färsk smördeg
150 g mandelmassa
3 fasta svenska äpplen
2 msk farinsocker
1/2 kuvert saffran, 0,25 g
kylskåpskallt Smör
Ägg till pensling
 
Servering:
Vispad grädde, smaksatt med rivet Citronskal

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med sitt bakpapper på en plåt, vik upp en liten kant längst ut.
Riv mandelmassan grovt och fördela över degen. Kärna ur och skala äpplena, lägg ut dem i ett vackert lager.
Stöt socker och saffran och pudra över äpplena. Hyvla smör över det hela, pensla kanten med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna innan flanet serveras med grädde.
 
 


tisdag, 26 september 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept