DESSERTER

 


 Semifreddo med choklad och blodapelsin



4 portion
 


100 g mörk choklad
2 msk honung
2 ägg
2 msk socker
2 1/2 dl vispgrädde
2 blodapelsiner
12 maränger

Till garnering
Choklad
Citronmeliss

Finhacka chokladen lägg den i en skål och smält i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
Blanda honungen med chokladen och vänd försiktigt ner äggulorna.
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
Vispa grädden fluffig. Riv skalet från en halv apelsin och vänd ner.
Krossa marängerna. Rör ihop chokladen med grädden och vänd försiktigt ner de uppvispade vitorna och hälften av de krossade marängerna.
Häll upp semifreddon i en stor skål eller i portionsglas och frys ca 4 timmar så att den är halvfryst.
Skala apelsinerna med kniv och skär bort att det vita. Skär loss apelsinköttet mellan hinnorna i filéer.
Kula upp med glasskopa eller servera direkt ur glasen. Toppa med resten av de krossade marängerna och apelsinfiléer.
 

Till garnering:
Dekorera gärna med lite riven choklad och citronmeliss
 


onsdag, 25 april 2018

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept