VARMRÄTTER

 

Piroger med kycklingfyllning


10 st.

15 g jäst
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
75 g smält smör eller margarin
5-6 dl vetemjöl
Ägg till pensling
Sesamfrön

Fyllning:
200 g stekt kycklingfilé
100 g champinjoner
Matfett till stekning
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk klippt persilja
Salt och örtpeppar

Servering:
1 skål med blandad sallad

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta till en smidig det. Låt jäsa i 30 min.
Skiva champinjonerna och stek dem i matfettet tills den mesta vätskan avdunstat. Strö över vetemjöl och spä med grädden. Låt puttra sakta i 5 min. Skär köttet i små bitar och blanda ner den i champinjonstuvningen tillsammans med persilja. Smaka av med salt och örtpeppar.
Kavla ut degen tunt och ta ut 10 rundlar 12-15 cm i diameter. Fördela fyllningen och nyp ihop kanterna som ska vara uppåt. Lägg på plåt och låt jäsa i 20 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen i c:a 15 min.
 



12 februari 2014

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept