VARMRÄTTER

 

Kyckling garam masala

4 portioner
30 minuter


4 kycklingbröstfiléer
1 fint tärnad paprikor
2 msk garam masala
2 dl grädde, gärna lätt
1 dl vatten
0,5 tunt skivad gurka
2 msk hackad persilja

Servering:

4 dl ris

Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform.
Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
Servera kycklingen med ris och gurka.Strö hackad persilja över.

Tips:
Att steka kryddorna i smör och olja innan du blandar i crème fraichen sätter sprätt på smakerna.

Gör din egna garam masala:
Genom att blanda 0,5-1 tsk av vardera spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära och paprikapulver samt 0,5 tsk chilipulver.


 


05 maj 2014

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept