Translate to any language:
Mustig marinerad kyckling med ris

VARMRÄTTER

 

Mustig marinerad kyckling med ris

4 portioner


1½ tsk salt
1 dl vatten
2 msk mald ingefära
6 finstrimlade salladslökar
3 finhackade eller krossade vitlöksklyftor,
2 msk majsolja, eller rapsolja, till stekning
2 msk krossad kryddpeppar,
3 msk pressad lime,
2 msk farinsocker
2 tsk paprikapulver
600 g kycklinglårfilé, eller bröstfilé
4 msk mörk rom
2 tsk finhackad habaneropeppar
eller
1 röd spansk peppar

Tillbehör:
Kokt ris, Limeklyftor, Salladslök

Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom. Lägg i kycklingbitarna och blanda om väl. Knyt ihop påsen och låt det marinera kallt minst några timmar men gärna över
natten
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på rätt hög värme. Rör om flitigt och låt det steka ca 5 minuter. Om det finns marinad kvar, häll på den och ev. vatten om det blivit för torrt i pannan. Lägg på ett lock och låt det puttra ca 3 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Det går även att grilla de marinerade kycklingbitarna. Trä i så fall upp dem på spett och grilla över glöd. Vänd spetten ofta och grilla ca 10 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Servera med kokt ris, salladslök och gärna limeklyftor.


11 augusti 2014

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept