Translate to any language:
Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

VARMRÄTTER

 

Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

6 portioner
60 minuter

1 hel kyckling
2 gula lökar
3 skivor vitt bröd
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 tsk röd currypasta
125 g riven parmesanost
100 g hackade valnötter
Salt
Svartpeppar

Skala och klyfta hälften av löken och lägg ner i kastrullen.
Koka kycklingen tills köttet lossnar från benet, ca 1 timme.
Skär bort kanterna på brödet och låt det ligga i blöt i grädden.
Skala, dela och finhacka resterande lök och vitlök.
Lyft upp kycklingen, sila och spara buljongen.
Plocka kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar.
Mixa brödblandningen med en stavmixer.
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt kyckling, brödblandningen och currypasta. Späd med 4 dl av buljongen (för 6 portioner) och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5 minuter.
Rör ner parmesanosten och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar (för 6 portioner). Avsluta med att strö över de hackade valnötterna.
Servera gärna kycklinggrytan med kokt ägg och ris.


25 september 2014

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept