Translate to any language:
 4-peppar kyckling gratäng med het sås

VARMRÄTTER

 

 4-peppar kyckling gratäng med het sås

 


6 port

1 kg kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
6 dl vispgrädde
2½ dl crème fraiche (kokbar)
Ev. 1 dl mjölk (om jag serverar till ris)
1 mellanstor purjolök
125 g Cantadou färskost 4-peppar, 1 ask
1 msk sambal oelek
1 dl mango Chutney lime
½ msk hel grönpeppar
½ msk hel rosépeppar
½ msk hel svartpeppar
Salt
125 g bacon, 1 pkt
2 dl riven ost

Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat.
Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
Koka upp vispgrädde, crème fraiche och färskost. Smaksätt med sambal och Chutney. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen. Låt sjuda 4-5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål. Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen. Strö över ditt knaperstekta bacon. Riv ost och fördela jämt över gratängen. Gratinera mitt i ugn i 200 grader under 20-25 minuter eller tills gratängen fått önskad färg.
Servera med pasta eller ris och en god sallad. Vid servering till ris använder jag mjölken i såsen för att få såsen något tunnare.
 



10 april 2015

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept