Translate to any language:
Sydfransk kycklinggryta

VARMRÄTTER

 

Sydfransk kycklinggryta

 


 

4 port.
45 min.

400 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
3 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 tsk dragon
1 tsk timjan
500 g krossade tomater
1 dl syltlök
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja

Till servering
ris

 

Skär kycklingfilén i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär de gula lökarna i strimlor och vitlöksklyftorna i tunna skivor. Skär zucchinin i 1 cm stora bitar.
Stek kycklingen runt om i olivoljan i en gryta ca 1 minut. Lägg i lök, vitlök och zucchini, stek ytterligare ca 3 minuter. Rör då och då. Smula ner buljongtärningen och tillsätt dragon och timjan. Rör ner tomaterna och låt koka ca 5 minuter under lock.
Tillsätt syltlöken i grytan. Krydda med socker, salt och peppar.
Strö över hackad persilja.
 

Tips
Topping: Oliver, rostade pumpakärnor.



20 april 2015

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept