Translate to any language:
Kycklinggryta med fläsk och salvia

VARMRÄTTER

 

Kycklinggryta med fläsk och salvia

 


 


4 pers


Ca 1,2 kilo kycklingklubbor
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
8 vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomter, (500 g)
1 300 g squash
150 g rökt fläsk eller bacon
10 färska salviablad
3 dl bulgur
Ca 200 g blandad sallad

Skär kycklingklubborna i lår och ben och ta bort skinnet. Bryn dem i en stekgryta tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
Skala vitlöksklyftorna. Låt steka ca 1 minut. Häll över tomatkross. Låt koka ca 10 min.
Ansa och tärna squashen. Blanda ner den i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt.
Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av. Strimla salvian.
Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning. Strö fläsk och salvia över grytan och servera den med bulgur och sallad.

 



13 september 2016

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept