Translate to any language:
 Vitlökskyckling i lergryta

VARMRÄTTER

 Vitlökskyckling i lergryta






1 st kyckling, hel, färsk
3 msk olja
3 klyfta(or) vitlök, pressade
0,5 st citron(er), pressade
1 tsk citron(er), rivet skal
1 tsk honung
5 st vitlök(ar), hela, skalade
basilika
peppar
salt
salladslök(ar), hela, skalade
spenat , färsk, några blad
minimajs
3 st tomat(er), soltorkade
2 msk vin, vitt

1. Lägg lergrytan i kallt vatten i ca 20 minuter.
2. Skölj en hel färsk kyckling. Blanda olja med tre pressade vitlökar, pressad citron, rivet citronskal, honung och lägg fem hela skalade vitlökar i röran. Krydda med basilika, salt och peppar och rör om.
3. Gnid in kycklingen med blandningen och lägg det som blir kvar tillsammans med de hela vitlöksklyftorna i kycklingen.
4. Lägg sedan i små hela skalade salladslökar, några blad färsk spenat, minimajs och soltorkade tomater klippta i småbitar.
5. Tillsätt vitt vin och salta och peppra extra efter smak. Ställ lergrytan i kall ugn och sätt den på 250 grader. Låt den stå i ugnen i ca 1 1/2 timme.
6. Ta av locket de sista 10 minutrarna om du önskar få mer färg på maten. Servera med ris elle potatis

 



16 april 2018

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept