VARMRÄTTER

 

Paella med kyckling, räkor och svamp

Antal portioner: 12

köttet från 2 grillade kycklingar
1 kg räkor med skal
2 gula lökar, hackade
3 paprikor, hackade
1 klyfta vitlök, hackad
olja
500 g champinjoner, skivade
5 dl långkornigt ris
1 g saffran, 2 paket
1 burk musslor i vatten
225 g frysta gröna ärter
1 liten burk gröna oliver, skivade
6-8 tomater, i klyftor
salt och svartpeppar


1. Skala räkorna. Fräs lök, paprika och vitlök med oljan. Fräs riset med lite olja, en kort stund, rör ned saffran och slå på vatten. Koka riset klart.
2. Vänd ned lökröran samt övriga ingredienser i paprika och hetta upp väl.
3. Lägg upp på stort fat. Garnera med räkor, tomater och oliver. Serveras het.
 

10 januari 2010

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept