VARMRÄTTER

 

Kycklinggryta med chorizo och svamp



 

Portioner: 2

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 300 g lårfilé av kyckling
salt och peppar
ca 1 dm spansk chorizo, smal, lufttorkad paprikaröd korv
150 g små champinjoner
1 burk tomatkross
1 dl rödvin
1 krm timjan
½ tsk oregano
hackad persilja eller finhackad grönkål

Hacka lök och vitlök. Skär kycklingköttet i bitar, salta och peppra. Skär chorizo i skivor. Putsa champinjonerna. Små kan vara hela, halvera eller kvarta dem annars.

Bryn kycklingbitarna i lite olivolja i traktörpanna eller stor stekpanna. Lägg i lök, korvskivor och champinjoner och fräs tillsammans med kycklingen.

Häll på rödvin och tomatkross, krydda med timjan och oregano eller andra örtkryddor efter eget tycke.

Lägg på lock och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. Strö över hackad persilja eller smått hackad grönkål.

Grytan kan kombineras med lite av varje: Potatis, ris, pasta eller broccoli till exempel.



 

 

30 januari 2010

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept