VARMRÄTTER

 

Kycklingsallad med bacon

   

Portioner: 4
 

1 grillad kyckling
1 litet huvud isbergssallat
1 litet huvud lollo rosso
4 tomater i bitar
1/2 strimlad gurka
1/2 strimlad röd paprika
1/2 strimlad gul paprika
400 g ärter och majs
150 g bacon, knaperstekt i bitar

Dressing:
1/2 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk torkade franska örter

Currymajonnäs:
1 äggula
1 krm salt
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk dragonvinäger
1/2-1 tsk ättiksprit
2 dl majsolja
1 msk smör + 2 tsk curry
1 msk ananasspad
1/2 krm vitpeppar
(1 msk lättmjölk)
Börja med currymajonnäsen: Vispa äggulan med salt, vinäger och ättiksprit. Späd droppvis med olja. Vispa hela tiden och späd med mer olja efter hand. Majonnäsen blir rätt tjock. Smält smöret och fräs curryn hastigt. Dra pannan åt sidan och rör ner ananasspad. Låt svalna. Rör ner curryn i majonnäsen. Smaka av med peppar. Rör ut med lättmjölk om såsen är tjock, den ska vara krämig. Salladen: Rensa kycklingen från skinn och ben. Strimla köttet. Bryt sallaterna i strimlor. Blanda kyckling, sallat, tomater, gurka, paprika, ärter och majs och bacon i en stor skål. Blanda dressingen av olja, vinäger och smulade örter. Droppa dressingen över salladen och vänd lätt samman ingredienserna.
Servera med currymajonnäs och rostat bröd.

Ett snabbtips: Gör currymajonnäsen på köpt majonnäs som avsmakas med smörfräst curry enligt receptet. Det här receptet kommer från Restaurang Bellevue i Stockholm.
 

15 juni 2010

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept