VARMRÄTTER

 

Kyckling i safaniasås

4 pers.

2 msk olivolja
1 kyckling delad i 8 bitar
2 schalottenlökar
1 grön paprika
1 röd paprika
1 aubergin
100 g serranoskinka
1 burk krossade tomater
1 dl torrt vitt vin
1 dl kycklingbuljong
1 lagerblad
1 tsk timjan
4 msk hackad persilja
salt
peppar

Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i strimlor och auberginen i skivor. Hacka skinkan.
Fräs kycklingdelarna i olivoljan ca 10 minuter. Tag dem ur pannan.
Lägg ner lök, paprika och aubergin. Fräs i någon minut. Tillsätt övriga ingredienser. Rör runt och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Låt allt puttra ca 45 minuter.
Strö över persilja.
Servera med ris och sallad.

23 februari 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept