VARMRÄTTER

 

Baconfylld kalkonfilé med papayasallad

DSC_0358

DSC_0360_redigerad-1

4 pers.

ca 400-500 g kalkonfilé
salt, svartpeppar
ett paket bacon
1 1/2 dl crème fraiche
svartpeppar
1 msk smör

70 g rucola
2 st. papaya
en bit parmesan
1/2 dl rostade pumpafrön
olivolja
pressad lime

Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka baconet i små bitar och blanda med crème fraiche, krydda med svartpeppar. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra kalkonfilén, skär en skåra i den och fyll med baconröran. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kalkonfilén på alla sidor. Lägg sedan över den i en ugnssäker form, stick in en termometer och kör in i ugnen tills den når en innertemperatur på 65 grader.
Under tiden gör du papaya salladen. Skölj rucola och lägg på ett fat. Tärna papayan och fördela över. Hyvla tunna parmesanskivor över detta, strö över pumpafröna. Ringla till sist över olivolja och pressa massor med lime över salladen. När kalkonfilén är klar låter du den vila ca 10 minuter. Skär den sedan i skivor och servera tillsammans med papayasalladen och eventuellt kokt ris.

15 maj 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept