VARMRÄTTER

 

Kinesisk kyckling på Eriks vis

4 pers.

1 200 g färska champinjoner
1 burk bambuskott, 200 g
4 kycklingfiléer
1 hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney sweet
2 tsk sweet chili sås
2 dl vatten
0.5 dl apelsinjuice
100 g ananas i bitar
100 g cashewnötter
1 röd paprika i bitar
1 grön paprika i bitar
1 msk ketchup
1 krm salt
1 krm cayennepeppar
Maizena, ev.

Serveras med
Ris
Soja

1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Dela champinjoner i bitar.
3. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan.
4. Skär kycklingen i bitar och stek den.
5. Tillsätt vatten, juice och buljongtärningen.
6. Låt koka 1 minut.
7. Tillsätt alla övriga ingredienser.
8. Lägga allra sist i champinjonerna och bambuskotten.
9. Red eventuellt med lite maizena.

31 maj 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept