VARMRÄTTER

 

Festlig kycklingsallad med oliver och avokado

DSC_1204

4 pers. Tid ca  15  min.

1 huvud  isbergssallad 
1 röd paprika i strimlor 
1 dl  olivolja 
3 msk  vinäger 
1 tsk  salt 
1 tsk  peppar 
1 vitlöksklyfta 
0,5 st.  zucchini i bitar 
1 avokado i bitar 
1 ask  röda cocktailtomater 
1 grillad kyckling 
1 bit parmesanost 
1 dl  oliver

1. Marinera paprikan i oljan, vinäger, pressad vitlök, salt och peppar. 
2. Bryt salladen i bitar som fördelas på ett stort fat. 
skär avokado och zucchini i småbitar som fördelas över salladen. Sprid ut de små cocktailtomaterna. 
3. Bena ur kycklingen och skär i små bitar som läggs på salladen. 
4. Fördela paprikan med dressingen över salladen. Garnera med solrosskott. 
Sist hyvlas parmesanost över och oliverna sprids ut.

09 juli 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept