VARMRÄTTER

 

Chicken curry - indisk kycklinggryta
4 pers


1 kyckling, 1 kg eller samma mängd kycklingfiléer
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1,5 tsk ingefära
1,5 msk koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry, ca. Beror på vilken sorts curry ni använder
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 - 3 msk mango chutney, kan uteslutas
ca 2,5 dl yoghurt
1. Används en hel kyckling så dela den i bitar, ta bort skinnet. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Värm oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och alla kryddor tills löken börjar bli mjuk.
3. Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i kryddblandningen. Tillsätt salt, peppar, eventuellt mango chutney och rör ner lite yoghurt i taget. Koka under lock på svag värme i ca 30-40 minuter.

Serveringsförslag: Ris, gärna kokt med lite gurkmeja så riset blir vackert gult.


21 november 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept