VARMRÄTTER

 

Kycklinggryta med chorizo
4 pers.


500 g kycklingfilé
200 g chorizo
150 g rökt fläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
400 g krossade tomater, 1 burk
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 tsk rosmarin
2 kryddnejlikor
apelsinskal, från 1/4 frukt
400 g stora vita bönor
salt
nymald peppar

1 Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök.
2 Bryn korv, fläsk och lök i smör i en gryta. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.
3 Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet som skalats av med potatisskalare. Koka grytan under lock cirka 15 minuter.
4 Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner dem i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

 


07 december 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept