VARMRÄTTER

 

Kinesisk kyckling
4 pers 30 min



4 kycklingfiléer
2 msk olja eller smör

Marinad:
3 msk kinesisk soja
1 msk olja
2 msk farinsocker
2 msk riven färsk ingefära
2 krm svartpeppar

Grönsaker:
2 röda paprikor
1 gul paprika
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
150 g sockerärter

Sås:
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
1 msk socker
2 tsk potatismjöl

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingköttet i fingerbreda strimlor och rör ner dem i marinaden. Låt stå under tiden grönsakerna tillagas.
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken tunt. Krossa vitlöken. Skär sockerärterna i sneda bitar.
Hetta upp 2 msk olja eller smör i en wok eller stor stekpanna och stek paprika, rödlök och vitlök under omrörning i 2 minuter. Tillsätt sockerärter och stek i ytterligare 1 minut. Tag upp grönsakerna och ställ dem åt sidan.
Lägg köttstrimlorna i stekpannan och stek under omrörning i 3 minuter. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll det över köttet. Låt koka upp och rör tills det tjocknar. Blanda ner grönsakerna i stekpannan och smaka av med salt och peppar.

 


18 december 2011

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept