VARMRÄTTER

 

Baconlindad kyckling
4 pers.
 


3 – 4 kycklingfiléer
1 paket bacon

Marinad:
2 msk olja
1 msk tomatpuré
2 msk BBQ grilloil
cayennepeppar
1 msk rött matlagningsvin

Dela kycklingfilén på längden, så det blir avlånga knubbiga bitar. Lägg dem i en plastpåse. Häll i ingredienserna till marinaden. Låt stå kallt ett par timmar.
Stek kycklingen snabbt på hög värme så de får lite färg (Tips! Spara påsen med resten av marinaden till ev sås.). Linda dem sedan med 1 baconskiva var och lägg i en ungnssäker form. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader. Sätt på grillvärmen de sista 5 minuterna så baconet blir lite knaprigt.

 


 

10 juli 2012

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept